Et nydeligt ægtepar går hånd i hånd ned ad gaden. De stråler af tilfredshed og overskud på denne smukke sommerdag. De nikker triumferende til de siddende café gæster på vej ned mod en af byens mest kulturelle scener og får øje på butikken, som ligger lige over for. Kvinder går undersøgende hen mod vinduet… Solens gløder står direkte på ruden, og det er svært at se, hvad butikken gemmer i sin udstilling. Fanget af sin nysgerrighed, går hun helt tæt på, gnubber sig op ad ruden, skygger for solen med sin hånd, kigger ind og… hviner tilbage mod manden!

Hun er i chok. Hun er blevet antastet. Hun har stået ansigt til ansigt med butikkens alsidige udvalg af dildoer, som var blevet udstillet i vinduet tidligere på dagen. Hun retter forurettet på sine solbriller, udglatter nederdelen og iler hastigt forbi butiksruden, trækkende sin uforstående, snøvlende mand efter sig.

Jeg diskuterer episoden senere på dagen med min kollega, som slår ud i latter og udbryder forundrende, hvor er det dog paradoksalt, at folk kommer herind for at købe de selvsamme produkter, som de ikke kan klare at se i vinduet!

Episoden får mig til at tænke på de utallige samtaler, jeg har haft med veninder, kunder, klienter og kollegaer, om dobbeltheden i vores ’åbne forhold til sex og seksualitet’, som danskerne praler af at besidde. Vi er ikke blevet mere åbne. Vi er blevet ekstremister på en diskurs, der ensidigt definerer åbenhed som ’sex på skærmen’ og ’ti sprøjteorgasmer om ugen’. Vi har bevæget os længere og længere væk fra seksualitetens indre natur, potentialer og grænser og kastet os ukritiske ud i grænseløshedens favntag. Vi kan ikke lide at åbne vinduet til vores indre, kigge på os selv og vores lyst af frygt for, hvad vi ser. Vi vil meget hellere se unge mennesker have sex på tv, fordi det er tilpas langt væk til, at det rører os. Og derfor er det lige så ubegribeligt pinligt at kigge ind af vinduet på en butik, der udstiller seksualitetens liv, som var vinduet en metafor for vores eget indre.

Så giv nu slip, for pokker. Åben øjnene, vinduerne og dørene for seksualitetens saft og kraft. Og gå på opdagelse i dit mest intime.