Det var med en vis nervøsitet, jeg mødte ind til mit første terapimøde med Michelle i Grønnegade en efterårsdag i 2015. Jeg var i en temmelig trist forfatning på det tidspunkt. Jeg var havnet i den ulykkelig situation, at mine kæreste, kone og mor til mine 2 børn, efter 7 års samliv, pludselig og ud ad det blå, ikke ville mig og vores ægteskab mere.

Jeg havde fået anbefalet Michelle af en terapeut, som en af mine venner havde gået hos. Så jeg vidste ikke så meget om, hverken Michelle eller hendes metoder. Det eneste jeg vidste, vat at jeg havde brug for hjælp, hvis jeg ikke skulle ryge ned i et sort hul, af selvbebrejdelse og selvmedlidenhed. Jeg havde brug for én der kunne hjælpe mig til at forstå hvad der var gået galt i mit forhold og en der kunne guide mig til at finde mig selv, og rejse mig igen.

Og heldigvis var jeg kommet til den helt rette terapeut.

Med sin nærværende, lyttende og indfølende tilgang, lykkedes det hurtigt for Michelle at få skabt et overblik over mine problemstillinger. I første omgang kredsende om mit forhold og bruddet, hvor jeg havde et hav af uafklarede spørgsmål, som Michelle hjalp mig til selv at finde svarene på. I det hele taget har Michelle en fantastisk evne til at få sin klient til at reflektere og egentlig selv nå frem til svarene. Det gør hun ved eksempelvis at skabe overblik over problemerne ved at tegne forskellige modeller op på en tavle. De visuelle virkemidler virkede rigtig godt for mig. Jeg tog ofte billeder af tavlen, og kiggede efterfølgende på dem, når min tanker kørte for meget i ring. Så kunne de hjælpe mig til at samle tankerne og holde fokus på mig selv.

Jeg havde samlet omkring 10 sessions hos Michelle, hvor den første halvdel primært handlede om at bearbejde bruddet, da det ligesom var gjort færdigt, kunne vi for alvor tage fat på at arbejde med min selvudvikling og evne til at rejse mig igen. Her fik jeg nogle gode og enkle redskaber til at fokusere på mig selv, som jeg nemt kunne tage til mig og bruge. Ved at følge nogle af disse simple og konkrette strategier lykkedes det mig stille og roligt at finde mig selv igen.

Jeg er nu, godt et halvt år efter bruddet i stand til at tilgive, respektere og forstå min ex-partner. Jeg har genfundet mit selvværd, ved at arbejde med mig selv ved bryde nogle barrierer, der har stoppet mig tidligere. Alt sammen fordi Michelle fik sat skub i nogle tanker og processer inde i mig ved at lytte til mig, ved at få mig til at reflektere over mine egne handlinger og mønstre og sidst men ikke mindst, ved at guide mig på rette vej.

På trods af min nervøsitet i starten var jeg også meget motiveret for at få hjælp, og Michelle gav mig virkelig rummet, roen og tilliden til at jeg kunne åbne mig så meget, som jeg gjorde.

Så med baggrund i min egen lille fortælling, vil jeg på det varmeste anbefale Micheller Miller som terapeut, hvis livet gør lidt ondt. Hun har i hvert fald et stor aktie i, at jeg er kommet nogenlunde helskindet ud på den anden side, af en smertefuld skilsmisse.